学校生活の様子

8/28【1年3組】調理実習のようす

公開日
2024/08/28
更新日
2024/08/28

日常の風景

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5・6校時に、1年3組は調理実習を行いました。

メニューは「肉じゃが」です。

じゃがいもの皮むき、にんじんのいちょう切り、たまねぎの短冊切り。いろいろな技を使っていました。

みんなで協力して作った肉じゃがはどうだったでしょうか?

 

授業が終わって職員室に戻ってきたら、教頭にも届けてもらっていました。

じゃがいもやお肉に味が染みていて、おいしくいただきました。ごちそうさまでした。
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In the 5th and 6th periods, Class 1-3 did a cooking lesson.

The menu was "Nikujaga" (meat and potatoes).

They peeled potatoes, cut carrots into quarter slices, and sliced onions thinly. They used different skills.

How did the Nikujaga turn out that everyone made together?

After the class, they brought some to the staff room for the vice-principal.

The flavors soaked into the potatoes and meat, and it was delicious. Thank you for the meal.

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